Matrimoniale
Discutii matrimoniale despre femei, barbati, cupluri, casatorii, gay, swingers, fete, baieti, pizde, tarfe, fetite, pizda, dame de companie, gagici, curve, escort, sex, prostituate, chat, gaoaze sexy, tinere, futai, sex anal, poze, fotografii erotice, romania, futut, relatii sexuale, intalniri online, sex oral si multe altele!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Matrimoniale | Reguli | Inregistrare | Login

POZE MATRIMONIALE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kalifa pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
Matrimoniale / Pizde / De ce nu se va revizui Constitutia  
Autor
Mesaj Pagini: 1
stefan2010
Membru nou

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 32
Traian Basescu a aruncat pe masa PD-L o manusa pe care partidul s-a facut ca o ridica: modificarea Constitutiei.

Pentru asa ceva e necesara o majoritate de 2 treimi dintre parlamentari, ba chiar trei sferturi in caz de divergente intre Camere, majoritate care in acest moment nu exista. Dar sa zicem ca s-ar intampla un miracol si actuala Putere ar coagula o asemenea majoritate.

Pentru ca ea sa si functioneze, adica sa adopte modificarile Constitutiei, ar fi necesar ca macar principalul ei partid, adica PD-L, sa doreasca in mod real sa modifice legea fundamentala. Lucru de care ma indoiesc, caci daca unele dintre propunerile lui Traian Basescu sunt acceptabile, chiar convenabile pentru partid, altele nu vor trece in veci, caci ar lovi in chiar celula de baza a politicii romanesti - baronul local.

Conducerea PD-L s-a aratat receptiva la propunerea ca mandatul prezidential sa fie redus din nou la 4 ani, astfel incat alegerile prezidentiale si parlamentare sa fie corelate. Avantajele ar fi multiple: cheltuiala electorala mai mica si, mai ales, o locomotiva pentru partidul obisnuit sa fie tractat. E drept, democrat liberalii nu mai au acum o locomotiva, dar ea poate aparea.

Cu totul altfel stau lucrurile cand vorbim despre reducerea numarului de parlamentari, conform rezultatelor referendumului din 2009, si de schimbarea structurii administrativ teritoriale a Romaniei, adica trecerea de la judete la euroregiuni.

Ati vazut vreodata pe cineva in Romania sa renunte de buna voie la putere? Cazurile pot fi numarate pe degete. Ei bine, parlamentarii exact asta ar trebui sa faca, adica sa-si taie singuri craca de sub picioare si sa inaspreasca batalia electorala care se va da pe locuri mai putine. Cum sa faca asa ceva de buna voie? Ca dovada, comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei, condusa de democrat liberalul Daniel Buda, nu s-a mai intrunit de luni de zile, iar proiectul este complet blocat.

Cu euroregiunile este la fel de complicat, daca nu mai complicat chiar, caci PD-L, la fel ca PSD, este in acest moment sub controlul aproape total al baronetului local, iar baronii sunt in marea lor majoritate presedinti de consilii judetene. Ei sunt jupanii, ei taie, ei spanzura pe mosia lor, de la contracte, la clientela, la sefi de deconcentrate, ba mai nou au inceput sa impuna ministri. Puterea lor vine din influenta si forta financiara foarte mari, ambele dependente de functie.

Insa daca dispar judetele, dispar si consiliile judetene, deci si presedintii lor. Vor fi probabil sefii euroregiunilor, vreo 8 sau 9, dar prea putini pentru numarul mare de baroni. Cum vor imparti Gheorghe Flutur si Gheorghe Stefan Moldova? Cum se vor impaca pe aceeasi mosie, chiar mai mare, Sorin Frunzaverde si Gheorghe Falca? Nu merge, caci numai unul poate fi sef.

Sigur ca euroregiunile prezinta foarte multe avantaje, de la coerenta actului de guvernare, la economie bugetara prin disparitia multor structuri locale, la absorbtia fondurilor europene. Sunt insa argumente care conteaza prea putin pentru baronetul care nu se omoara dupa banii europeni cat timp ei sunt foarte bine urmariti si nu prea pot fi scursi in buzunare private, care are nevoie de structuri cat mai stufoase pentru a le popula cu clienti si care are nevoie de haos pentru a mulge cat mai bine bugetul.

Sigur putini dintre baroni sunt si parlamentari, dar baronii ii controleaza pe parlamentari asa cum ii controleaza si pe ministri, iar forta lor este in acest moment mai mare decat a lui Traian Basescu. Prin urmare, ma tem ca modificarea Constitutiei fie nu se va produce deloc, fie va viza doar aspecte marginale in interesul transpartinic al politicienilor.


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la